nieuws

Grote opknapbeurt voor de Maastunnel

infra

Grote opknapbeurt voor de Maastunnel

Tijdens de renovatie en restauratie van de Maastunnnel is slechts één tunnelbuis beschikbaar voor het autoverkeer. De werkzaamheden beginnen in 2017 en moeten in 2019 worden afgerond.

De gemeente Rotterdam investeert 262 miljoen euro in het karwei. De Maastunnel is een rijksmonument. Reeds in 2011 bleek een opknapbeurt noodzakelijk te zijn, omdat er problemen waren met het beton. Daarnaast voldoet de tunnel niet aan Europese regelgeving op het gebied van tunnelveiligheid. De gemeente heeft nog tot 2019 de tijd om dit op te lossen.

Op het programma staan het herstellen van de betonconstructie en het vernieuwen van de verlichting. Ook delen van de rijvloer worden vervangen. Verder krijgt de tunnel een nieuwe controlekamer, wordt de veiligheid in het complex verbeterd en worden technische installaties vernieuwd.

Reageer op dit artikel