nieuws

Ballast Nedam zeker van vergoeding Max Bögl

infra

Ballast Nedam zeker van vergoeding Max Bögl

De schadevergoeding die Max Bögl moet betalen aan Ballast Nedam wegens contractbreuk is definitief geworden. De Hoge Raad heeft het beroep in cassatie van de Duitse aannemer verworpen.

Ballast Nedam en Max Bögl besloten in 2002 gezamenlijk in te schrijven op de ruwbouw van drie stations voor de Noord-Zuidlijn. Vlak voor de gunning zegde Max Bögl de samenwerking echter eenzijdig op. Ballast Nedam startte daarop eerst een arbitragezaak en vervolgens een rechtszaak tegen zijn voormalig partner.

Vorig jaar bepaalde het Amsterdamse gerechtshof dat Max Bögl zich schuldig had gemaakt aan contractbreuk en wees Ballast Nedam een schadevergoeding toe van in totaal 13,3 miljoen euro. De Duitsers betaalden de miljoenen, maar gingen tegelijk ook in cassatie. Nu dat is afgewezen, weet Ballast Nedam zeker dat ze het bedrag mag houden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels