nieuws

Wilhelminasluis staat in de steigers

infra Premium

Wilhelminasluis staat in de steigers

Het vernieuwen van de Wilhelminasluis in Zaandam is herstart. De betonnen vloeren van de sluishoofden in de Zaan zijn gestort. Dat maakt de provincie Noord-Holland bekend.

Het sluizencomplex dateert uit het begin van de vorige eeuw en wordt vervangen door een moderne schutsluis voor gemengd verkeer. De nieuwe sluis wordt langer en breder dan zijn voorganger, zodat moderne binnenvaartschepen er gemakkelijker doorheen kunnen.

De werkzaamheden begonnen vorig jaar maar werden opgeschort, onder meer omdat de benodigde vergunningen te laat binnenkwamen.

Daarnaast bleek de constructie van een noodzakelijke sluiskolk ingewikkelder dan aanvankelijk voorzien. De werkzaamheden aan deze kolk beginnen volgend jaar. Het scheepvaartverkeer mag geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Reageer op dit artikel