nieuws

Spoor nodig voor behoud fabriek

infra

Het gebied Pasveld aan de noordkant van de autofabriek VDL Nedcar in de Limburgse gemeente Sittard-Geleen moet worden voorbereid op uitbreiding.

Om er voor te zorgen dat de fabriek in de gemeente gevestigd blijft, moet op het terrein onder meer een spoorlijn worden aangelegd. Dat staat in de Verkenningsnota Uitbreiding VDL Nedcar van Buck Consultants International (BCI).

Vanwege het belang van de autofabriek voor de werkgelegenheid is zowel bij regionale, lokale en landelijke overheden veel enthousiasme om de fabriek voor het gebied te behouden. Daarom wordt er druk samengewerkt.

Om de uitbreidingsplannen in goede banen te leiden, is het nodig nu al te beginnen met de voorbereiding. Het is van belang dat er een aansluiting komt op het spoor Sittard-Roermond. Met de voorbereidingen daarvan moet snel worden begonnen, adviseert BCI.

Reageer op dit artikel