nieuws

Evert de Jong verlaat VBW Asfalt

infra

Evert de Jong verlaat VBW Asfalt

Evert de Jong, jarenlang het gezicht achter de vakgroep VBW Asfalt, vertrekt bij Bouwend Nederland.

De Jong kwam na bij KWS gewerkt te hebben in 1996 in dienst van VBW Asfalt. In een interview op de website Asfaltblij blikt hij terug op een mooi en leerzaam begin: “De eerste weken bij VBW Asfalt bestonden uit het meelopen met asfaltploegen. Meelopen, want als ongekwalificeerde kon je zelfs bij het aanharken de kwaliteit in gevaar brengen.” De belangenbehartiger stond aan de basis van het blad Asfalten de zogenoemde Regionale Contactdagen. Na de bouwfraude verhuisde hij met de belangenclub mee van een fraai pand aan de Vecht naar het Bouwhuis in Zoetermeer.

De Jong moet de vakgroep van Bouwend Nederland verlaten vanwege “maatschappelijke veranderingen en het teruglopende aantal leden.”

“Ik heb een mooie tijd gehad in de asfalt- en wegenbouw”, besluit De Jong. “Wat mij opviel is dat de buitenwereld altijd heel positief was over asfalt.”

Reageer op dit artikel