nieuws

Dijk nieuwe lijst om eiland Marken

infra

Dijk nieuwe lijst om eiland Marken

Grontmij werkt alternatieven uit voor een veiliger eiland Marken. In overleg met de bewoners worden varianten opgesteld die niet alleen letten op de noodzakelijke versterking van de dijk, maar ook oog hebben voor een markant en leefbaar Marken.

Doel is om in 2016 te komen tot een voorkeursalternatief. Grontmij voert het project van Rijkswaterstaat uit met de zogenoemde projectmanagementtechniek scrum. Eerder werd die aanpak al gekozen bij projecten als de Máximabrug, de Rijnlandroute en de dijkversterking Eemshaven-Delfzijl.

De waterveiligheid van Marken voldoet niet aan de huidige eisen. Delen van de dijk zijn instabiel of te laag. Projectmanager Andre Sluiter: “De dijk moet weer de lijst om Marken worden. Maatwerk dat recht doet aan de historie.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels