nieuws

BAM: schadeclaim in zaak Bartenbrug

infra

BAM: schadeclaim in zaak Bartenbrug

BAM gaat bij de gemeente Den Bosch een schadeclaim indienen inzake de mislukte bouw van de Bartenbrug in het centrum van de stad.

Dat laat woordvoerder Arno Pronk van het bouwconcern weten in een reactie op de uitspraak van de Raad van Arbitrage (RvA). Die bepaalde vrijdag dat de gemeente de bouwovereenkomst met BAM niet had mogen ontbinden. “De uitspraak was een principiële en ging niet over een schadevergoeding”, zegt Pronk. “We zullen nu op korte termijn met de gemeente om de tafel gaan zitten om over een vergoeding van onze kosten te praten.”

Den Bosch haalde BAM eind vorig jaar van het project af nadat er scheuren waren geconstateerd in de staalconstructies. Hoewel de bouwer volgens de RvA gebrekkig staal heeft gebruikt, was dat onvoldoende reden om het contract te ontbinden.

De gemeente noemt de uitspraak teleurstellend en onderzoekt de mogelijkheden om beroep aan te tekenen. De Bartenbrug, die eind 2012 af had moeten zijn, kostte Den Bosch tot dusver al 6 miljoen euro.

Reageer op dit artikel