nieuws

Voorbereidingen voor renovatie Velsertunnel

infra Premium

Voorbereidingen voor renovatie Velsertunnel

De Velsertunnel gaat negen maanden dicht vanwege een grootschalige renovatie. Dat maakt Rijkswaterstaat bekend. De opknapbeurt begint volgend jaar april.

Rijkswaterstaat vergroot de doorrijhoogte met 12 centimeter, moderniseert de vluchtwegen en vervangt alle installaties. Ook wordt de Velsertunnel van binnen vrijwel helemaal vernieuwd. Rijkswaterstaat zorgt er voor dat de IJmond tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijft.

“Omdat de Wijkertunnel de belangrijkste omleidingsroute is, zorgt Rijkswaterstaat voor verbindingswegen van de A22 naar de A9 en omgekeerd”, zo staat in een toelichting. Om de verbindingen op orde te houden, vinden in de voorafgaande periode uiteenlopende voorbereidende werkzaamheden plaats. In die periode zal de Velsertunnel geregeld worden gecontroleerd op gebreken en wordt ook onderhoud uitgevoerd.

Reageer op dit artikel