nieuws

Verbreding A1 stap dichterbij met 
tracébesluit

infra

Verbreding A1 stap dichterbij met 
tracébesluit

De verbreding van de A1 is met de ondertekening van het tracébesluit een stap dichterbij gekomen. Het gaat om het stuk Apeldoorn-Zuid-Beekbergen.

De drukte op de A1 vormt al jaren een knelpunt in de spits. Met de verbreding moet dat knelpunt op de A1 ter hoogte van Apeldoorn opgelost zijn. De werkzaamheden starten in 2016. “Met de verbreding zal de doorstroming van het verkeer aanzienlijk verbeteren. We kunnen met extra rijstroken op de A1 het drukke vrachtverkeer sneller afwikkelen en geven tevens een impuls aan de bereikbaarheid van de regio”, aldus minister Schultz.

Tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen wordt de A1 aan beide zijden uitgebreid met een extra rijstrook voor in- en uitvoegend verkeer. Daarnaast wordt er een viaduct aangelegd om verkeer van de A1 uit de richting Deventer sneller en veiliger te laten doorstromen naar de A50 richting Arnhem. Dit viaduct komt in de plaats van de huidige verbindingslus (klaverblad). Als gevolg hiervan zijn er aanpassingen nodig aan de westzijde van de A50 waar het viaduct op de A50 uitkomt. Daar komt een extra rijstrook tussen het knooppunt Beekbergen en verzorgingsplaats de Brink.

Reageer op dit artikel