nieuws

Natuurontwikkeling Grensmaas gaat stroef

infra Premium

Natuurontwikkeling Grensmaas gaat stroef

Natuurontwikkeling in de omgeving van de Grensmaas stuit op problemen. Dat blijkt uit de Voortgangsrapportage over de projecten Grensmaas en Zandmaas.

Het ontwikkelen van natuurgebied zou dit jaar moeten worden afgerond, maar dit wordt waarschijnlijk niet gehaald. Dat komt omdat een aantal grondeigenaren vooralsnog hun bezit niet wil verkopen. Meer in het algemeen liggen de projecten Zandmaas en Grensmaas wel op schema zodat de waterveiligheid niet in het geding is.

De projecten zijn onderdeel van het deltaprogramma Grote Rivieren. Het plan is erop gericht omwonenden tegen hoogwater in de Maas te beschermen. Daarmee gaat het goed, zo staat in het onderzoek. Doordat de aanleg van de zogeheten Zuidgeul en de Noordgeul inmiddels vaststaat, wordt de waterveiligheid in het gebied van de Zandmaas nog dit jaar afgerond. Ook langs de Grensmaas verloopt dit onderdeel goed. Ontgravingswerkzaamheden zijn daar grotendeels afgerond waardoor locaties in onder meer Borgharen kunnen worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel