nieuws

FIEC bepleit meer geld voor onderhoud wegen

infra

FIEC bepleit meer geld voor onderhoud wegen

De Europese bouwfederatie FIEC ziet in het investeringsplan van Europese Commissievoorzitter Jean Claude Juncker een kans om meer geld te steken in het onderhoud van wegen.

Dat bleek tijdens een gesprek met transportcommissaris Violeta Bulc. “Wij willen helpen het investeringsplan een succes te maken omdat het een goede kans biedt voor de concurrentiekracht van de EU. We zijn blij dat het plan zich richt op de juiste prioriteiten, groei en banen. In het bijzonder heeft de EU investeringen nodig in de bestaande infrastructuur”, vindt FIEC’s vice-voorzitter Jean-Louis Marchand.

Het investeringsplan biedt ook die mogelijkheden. Anders dan in de zogenoemde Connecting Europe Facility komen onderhoudsprojecten in het Junckerplan wel in aanmerking voor Europese medefinanciering. Dat is goed, vindt FIEC, omdat het gebrek aan investeringen in onderhoud in de meeste EU-lidstaten tot problemen gaat leiden. Daarom mag de politiek wat de FIEC betreft best wat meer nadruk daarop leggen.

Reageer op dit artikel