nieuws

Bouwfoto van de Dag: Beton voor tweede Hollandse Brug

infra Premium

Bouwfoto van de Dag: Beton voor tweede Hollandse Brug

Op een drijvend werkeiland in het Gooimeer werkt Faber Betonpompen aan de bouw van de tweede Hollandse Brug bij Almere. Het bedrijf stort beton in de stalen bekisting van een van de zes steunpunten voor de nieuwe oeververbinding naast de bestaande Hollandse Brug.

De tussensteunpunten zijn wanden met een hoogte van circa 10 meter die staan op afgeronde voeten van 3 meter hoog. De nieuwe brug is onderdeel van het project SAAone. De afkorting staat voor Schiphol Amsterdam Almere. De gelijknamige bouwcombinatie die de snelweguitbreiding tussen Diemen en Almere Havendreef in opdracht van Rijkswaterstaat uitvoert, bestaat uit VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF.

Later deze week meer in Cobouw over dit grote project, waarvan de uitvoering duurt tot 2020.

Reageer op dit artikel