nieuws

Vertraging dreigt doortrekken A15

infra

Vertraging dreigt doortrekken A15

Het doortrekken van de A15 tussen Ressen en Oudbroeken bij de A12 dreigt vertraging op te lopen. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage over Tracéwetprojecten van minister Schultz. Onderzoek naar luchtkwaliteit speelt een vlekkeloos verloop van het project van 840 miljoen euro mogelijk parten.

“Uit verkeersberekeningen blijkt een overwacht netwerkteffect, waardoor extra onderzoek nodig is naar stikstofdepositie”, staat in de rapportage. Of de nieuwe studie inderdaad tot vertraging leidt, is nog niet helemaal zeker. De gevolgen van de planning worden nog nader in beeld gebracht.

Het projectbureau VIA15 wil niet ingaan op vragen van Cobouw. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu deelt mee dat er op dit moment geen nieuwe informatie is. Het wachten is verder op een Tolbesluit. De beloofde wetgeving moet nog naar de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel