nieuws

Bouwfoto van de Dag: Natuurvriendelijke oevers

infra

Bouwfoto van de Dag: Natuurvriendelijke oevers

De vaarwegen tussen Akkrum en Haskerdijken krijgen natuurvriendelijke oevers en palenrijen. Van der Meer Grondverzet uit Scharnegoutum is de hele zomer met de klus bezig. Bestaande oevers worden ontgraven, oude walbeschoeiing afgevoerd en er komt over 3 kilometer lengte een palenrij met klemgording.

Het gaat om een logistiek behoorlijk grote operatie in een moeilijk te bereiken gebied. Tijdelijke wegen met zand en rijplaten zijn aangelegd voor vrachtwagens. In elk geval vijf mobiele kranen met verschillende gieklengtes worden ingezet voor het grondverzet van in totaal 150.000 kubieke meter. Twee werkschepen met draadkraan en mobiele kraan zorgen voor het transport van de grond naar de kanaaloevers. Ook worden kraagstukken met 1150 ton stortsteen aangebracht.

Reageer op dit artikel