nieuws

Bouwfoto van de Dag: Mooi in balans

infra

Bouwfoto van de Dag: Mooi in balans

Met grote precisie manoeuvreert de machinist van Blansjaar één van de balanspriemen van de nieuwe Stolperophaalbrug in positie om te worden gemonteerd.

De brug, gemaakt door Hillebrand naar een ontwerp van Zwarts & Jansma, ligt over het kanaal Stolpen-Schagen en maakt deel uit van het wegenknooppunt N248/N249. Gebr. Beentjes GWW reconstrueert in opdracht van de provincie Noord-Holland dit samenstel van kruisende wegen bij Schagen.

De nieuwe oeververbinding vervangt de oude ophaalbrug (rechts op de foto), die aan het einde van zijn levensduur is en bovendien drie jaar geleden bij een aanvaring ontzet raakte, waardoor het autoverkeer er geen gebruik meer van kon maken. Akerveld Engineering verzorgde voor de Stolperophaalbrug alle reken- en tekenwerk.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels