nieuws

Bouw van spectaculaire trap Enci-groeve

infra

Bouw van spectaculaire trap Enci-groeve

Op de Sint-Pietersberg in Maastricht is grondverzetbedrijf Hens begonnen met het afgraven van de deklaag boven op het mergelpakket.

Dat is nodig om ruimte te maken voor een trap die toegang gaat bieden tot de Enci-groeve die komende jaren wordt ingericht tot natuurgebied. De graafmachines laten het materiaal in de groeve zakken, waar het tijdelijk in een depot wordt gebracht. Boven op de mergel komt een uitkijkplatform dat 18 meter uitkraagt boven de groeve. Een stalen trap die verankerd is aan de mergelwand voert de bewoners naar een plateau ruimt 50 meter lager en vandaar uit dalen ze geleidelijk verder af naar de bodem van de groeve.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels