nieuws

Beveiliging overwegen moet sterk verbeterd

infra

Beveiliging overwegen moet sterk verbeterd

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu zoekt een oplossing voor het beveiligen van overwegen. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen uit de Tweede Kamer door staatssecretaris Mansveld.

Als beveiligingsopties ziet de bewindsvrouw onder meer mogelijkheden in licht- en geluidssignalen. Van de 2500 overwegen in Nederland is bijna een kwart niet beveiligd. Het merendeel van deze zogeheten niet actief beveiligde overwegen(nabo’s) ligt op het reizigersnet. Daardoor bestaat het risico op ongevallen.

Voor het beveiligen van de overwegen is 10 miljoen euro beschikbaar uit het potje voor overwegen van het ministerie. Het is de bedoeling dat de regio’s waarin de overwegen liggen eveneens een bijdrage leveren. Momenteel onderzoekt het ministerie waar de situatie het meest urgent is en hoe dit kan worden opgelost.

Reageer op dit artikel