nieuws

Vier rijstroken voor N50 Ens-Emmeloord

infra

Vier rijstroken voor N50 Ens-Emmeloord

De N50 tussen Ens en Emmeloord wordt verbreed. De weg krijgt twee keer twee rijstroken. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie. Naast de wegverbreding wordt nabij Emmeloord ook een viaduct aangelegd. Hierdoor kunnen fietsers de rijksweg veilig oversteken.

Daarnaast is het een oprit voor verkeer uit Emmeloord dat dan gemakkelijker in de richting van Kampen en Zwolle kan rijden. De verbreding leidt tot minder files en betere doorstroming van het verkeer. Lokale bestuurders hechten veel waarde aan de wegverbreiding en de komst van het viaduct en hebben zich er sterk voor gemaakt.

Eind 2015 moeten de extra rijstroken zijn gerealiseerd. Volgens de planning moet het nieuwe viaduct begin 2016 in gebruik worden genomen. De werkzaamheden beginnen nog dit voorjaar. Minister Schultz (infrastructuur) heeft hiervoor inmiddels het startsein gegeven. De bewindsvrouw noemde de N50 van grote waarde voor de bereikbaarheid van de regio.

Reageer op dit artikel