nieuws

Twintig miljoen pensioenweg ‘over’

infra

Twintig miljoen pensioenweg ‘over’

De verbreding van de N33 tussen Assen en Zuidbroek blijft ongeveer 20 miljoen onder budget. Dat zegt Mark Boumans, gedeputeerde in Groningen. Hij spreekt over een groot succes en is trots op hoofdaannemer BAM.

“Wij zijn heel content met de oplevering. Ook tijdens de bouwwerkzaamheden was er weinig overlast, daar verdient de bouwer echt een compliment voor.” Het dbfm-project dat een bouwwaarde had van circa 120 miljoen euro, is speciaal, omdat het bij wijze van proef is voorgefinancierd door pensioenfonds APG en belegger PGGM. In ruil voor de investering krijgen de institutionele partijen een inflatievolgende vergoeding terug. De N33 tussen Appingedam en Zuidbroek wordt in 2020 verbreed. Ondanks het succes, wordt dat waarschijnlijk “een recht toe recht aan aanbesteding”.

Lees meer in het interview met Mark Boumans morgen op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel