nieuws

Stadsstrand Hoorn wordt 900 meter

infra Premium

Stadsstrand Hoorn wordt 900 meter

De Noord-Hollandse gemeente Hoorn krijgt een stadsstrand. De gemeenteraad heeft inmiddels met het voorstel ingestemd.

Het strand wordt ongeveer 900 meter lang. Ook komt langs het water een voet- en een fietspad. De aanleg van de voorziening wordt gecombineerd met de versterking van de dijk tussen Hoorn en Amsterdam. Hierbij wordt onder meer een schuin aflopende oeverdijk aangelegd. Dit karwei wordt uitgevoerd door hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en is volgens de gemeente goed te combineren met de aanleg van het stadsstrand. De voorzieningen voor fietsers en voetgangers, sluiten aan op fiets- en wandelroutes tussen Hoorn en Amsterdam. Het is de bedoeling dat het fietspad ook aansluit op de Westfriese Omringdijk. Met de aanleg van het stadsstrand en het wandel- en fietspad wil de gemeente de bijzondere ligging aan de kust beter benutten.

De werkzaamheden van het hoogheemraadschap beginnen volgend jaar en worden in 2021 afgerond.

Reageer op dit artikel