nieuws

Onderzoek naar lekken Vliettunnel

infra

Minister Schultz zoekt een structurele oplossing voor de lekkages in de Vliettunnel bij Leidschendam. De afgelopen jaren zijn de voegen in de Vliettunnel verschillende keren gerepareerd door ze te injecteren met siliconenmateriaal en door de afwatering te verbeteren.

Dat heeft tijdelijk geholpen, maar bij grote schommelingen in temperatuur blijkt de reparatie bij bepaalde voegen toch kwetsbaar te zijn.

“Daarom laat ik nu onderzoek doen naar een structurele oplossing. Hierin zal ook het verlagen van het grondwaterpeil als mogelijkheid worden onderzocht. Zoals gebruikelijk zal dit worden gedaan in afstemming met de betrokken overheden”, schrijft zij in antwoord op Kamervragen.

Het onderzoek zal naar verwachting uiterlijk in de zomer van dit jaar zijn afgerond.

Reageer op dit artikel