nieuws

Missing link Betuweroute komt eraan

infra

Missing link Betuweroute komt eraan

Deutsche Bahn gaat de missing link, de aansluiting van de Betuwelijn op het Duitse spoor aanleggen. Volgend jaar kan de spa de grond in.

Het Duitse spoorbedrijf gaat het spoor tussen Emmerich en Oberhausen moderniseren, verbreden en gedeeltelijk nieuw bouwen. Daardoor verdwijnt de bottleneck die verdere groei van het goederenvervoer van Rotterdam, diep Duitsland in en zelfs naar Italië hindert. De kosten van de missing link van 73 kilometer bedragen 1,5 miljard euro. Het werk moet in 2022 af zijn.

De voorbereiding voor de capaciteitsuitbreiding heeft de nodige tijd gekost, mede door de tienduizenden bezwaren van omwonenden en ook de brandweer. Die laatste vond om de kilometer toegang tot de spoorbaan te veel, mede omdat er ook passagierstreinen gaan rijden.

De bezwaren hebben geleid tot enige aanpassingen. Zo zijn er nu geluidswallen opgenomen, plus om de 200 meter blusinstallaties en brede toegangen tot het spoor. In eerste instantie zullen de werkzaamheden zorgen voor capaciteitsvermindering.

Reageer op dit artikel