nieuws

Heijmans duikt diep in het rood

infra

Heijmans duikt diep in het rood

Heijmans heeft vorig jaar een verlies geleden van 47 miljoen euro. Dat heeft het Brabantse bouwconcern vanmorgen bekendgemaakt.

In 2013 werd nog een bescheiden winst van 2 miljoen euro geboekt. De verliezen over afgelopen jaar zijn volgens Heijmans-topman Bert van der Els het gevolg van “tegenvallende resultaten bij de infra-activiteiten in Nederland”. Daarnaast werd de bouwer geconfronteerd met een negatieve uitspraak over kostenoverschrijdingen bij de bouw van de Energiefabriek in Tilburg. Heijmans moest daardoor een verlies slikken van 9 miljoen euro op het project.

Heijmans schreef bovendien nog eens 14 miljoen af op zijn vastgoed- en grondposities en nam een last van 29 miljoen in verband met reorganisaties; het bedrijf schrapt in totaal 350 arbeidsplaatsen bij de divisies Utiliteit en Civiel en bij de Duitse dochteronderneming Oevermann.

Ook operationeel draaide Heijmans vorig jaar een verlies, van 12 miljoen tegen een winst van 23 miljoen een jaar eerder. De omzet nam in 2014 met 130 miljoen af tot 1,9 miljard euro.

Ondanks de verliezen, is Van der Els optimistisch over de toekomst. Hij verwacht voor dit jaar dan ook een “forse verbetering” van het resultaat. “Ik ben er van overtuigd dat de strategie, gericht op verbeteren en vernieuwen, een duidelijk effect zal hebben op onze prestaties in 2015. We zien dat onze innovaties, waaronder de Heijmans ONE, Hydrofit en Smart Highway, wereldwijde belangstelling genereren en veel kansen bieden voor de toekomst.”

Bekijk hier het jaarverslag van Heijmans

Reageer op dit artikel