nieuws

Bouwfoto van de Dag: Tijdelijk remmingwerk

infra

Bouwfoto van de Dag: Tijdelijk remmingwerk

Met een rupskraan hijsen medewerkers van Heuvelman Ibis een tijdelijk remmingwerk op een ponton. Achter dit geleidewerk wordt gewerkt aan de bouw van het binnenhoofd voor een van de roldeuren van de nieuwe schutsluis in het Meppelerdiep te Zwartsluis.

Combinatie Strukton-Reef is begin 2013 gestart en hoopt eind 2017 de nieuwe sluis op te leveren. Met de ombouw van de huidige keersluis wil Rijkswaterstaat de doorvaart voor schepen verbeteren. Ook zorgt de nieuwe sluis voor een betere bescherming tegen overstromingen. Voor het werk wordt de bestaande provinciale weg N331, inclusief brug, tijdelijk omgelegd naast de huidige brug. Tussen 15 en 17 april 2015 wordt de nieuwe brug in de tijdelijke wegomlegging geplaatst. Aan het eind van het project wordt hij verplaatst naar zijn definitieve locatie.

Reageer op dit artikel