nieuws

Bouwfoto van de Dag: Snel werken op instabiele walkant

infra Premium

Bouwfoto van de Dag: Snel werken op instabiele walkant

Met elf spuitlansen op een stalen blad zet Sietse Gregardus een schot voor de nieuwe walbeschoeiing op zijn plek. Grondverzetbedrijf Van der Meer in Scharnegoutum heeft een manier ontwikkeld waarmee op walkanten met instabiel loopzand snel kan worden gewerkt. De oevers rond Steenwijk leverden het waterschap Reest en Wieden problemen op.

De snelle uitstroom van loopzand maakte het onmogelijk om de houten schotten aan de palen te schroeven. Voordeel van de nieuwe werkwijze is dat de kraanmachinist de houten schotten zelfstandig op zijn stalen blad kan klemmen en vervolgens het schot achter de palen kan plaatsen. Sietse Gregardus hoeft het schot alleen nog op zijn plek vast te schroeven. In het 9 kilometer lange werk worden zeshonderd schotten en 38.000 palen geplaatst.

Reageer op dit artikel