nieuws

Bouwfoto van de Dag: Plaatje

infra

Bouwfoto van de Dag: Plaatje

Ook een manier om als uitvoerder in de krant te komen: als conculega van de fotografen die zich elke dag inspannen om de extra grote plaat te leveren. Hier is uitvoerder Berry van Oostrum van Combinatie Martens en Van Oord-Heijmans bezig foto’s te maken van de 4,5 meter diepe oevergeulen die zijn gegraven in de uiterwaarden om de Lek meer ruimte te geven.

Martens en Van Oord graaft zo’n 900.000 kubieke meter grond weg; Heijmans Civiel bouwt de Pontwaardbrug over de geulen. Rijkswaterstaat hoopt met het project een waterstandsdaling van 8 centimeter te kunnen boeken. Met dat in gedachten laat de dienst ook de toegangsdam naar het Stuweiland (Ossenwaard) verlagen en een zomerkade verleggen. Eind dit jaar moet het werk gereed zijn.

Reageer op dit artikel