nieuws

Zandbed bestrating Waalkade ingeklonken

infra

Op de plek waar schippers hun auto’s kunnen lossen en laden is de bestrating van de westelijke Waalkade in Nijmegen licht verzakt. Dat zou geen gevolg zijn van een falende constructie, maar van het inklinken van het zandbed onder de bestrating.

Het zand zal worden aangevuld en de bestrating vernieuwd, meldt havenmeester Gerard Hendriks in ‘De Gelderlander’. Volgens hem kunnen door inklinking af en toe verzakkingen optreden. De kademuur van de westelijke Waalkade is recent geheel vernieuwd. Daarbij is over een lengte van 660 meter de stalen damwand vervangen. Dat heeft 11 miljoen euro gekost. De Waalkade is in juni vorig jaar weer in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels