nieuws

Veel inzendingen voor ontwerp brug

infra Premium

De open oproep voor een ontwerp voor een nieuwe brug in Dordrecht heeft 127 reacties opgeleverd. Het betreft een brug die de locatie Stadswerven met de historische binnenstad moet verbinden.

Voor deze zogeheten Prins Clausbrug heeft de gemeente een openbare prijsvraag in twee rondes uitgeschreven. De eerste ronde is nu geweest. Uit het grote aantal inzenders kiest de jury maximaal vijf ontwerpen voor de tweede ronde. Deze ontwerpen worden beloond met een vergoeding van 12.500 euro. Het is de bedoeling dat het winnende ontwerp ook wordt uitgevoerd. De intentie is om tot uitvoering van het winnende ontwerp te komen. Voorzitter van de jury is emeritus hoogleraar Jan Brouwer. Hij maakt eind volgende maand bekend welke inzendingen doorgaan.

Reageer op dit artikel