nieuws

Twee ton voor beheer landschap

infra

Twee ton voor beheer landschap

De provincie Zuid-Holland en de regio Holland Rijnland trekken twee ton uit als startkapitaal voor de Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland.

Het geld is bestemd voor onder meer het onderhoud van het wandelroutenetwerk in het gebied. Dit bestrijkt 375 kilometer. In het bijzonder 75 kilometer boerenlandpaden zijn toe aan onderhoud. Hierbij staat publiek-private samenwerking voorop.

Meer in het algemeen houdt het fonds zich bezig met het beheren van het landschap in een deel van de provincie. Het moet een aantrekkelijk vestigingsklimaat worden voor uiteenlopende bedrijven. Verder moet het gebied worden opengesteld voor recreatie. Om dergelijke plannen waar te kunnen maken is de organisatie op zoek naar partners die een financiële bijdragen willen leveren.

Reageer op dit artikel