nieuws

Rijkswaterstaat speelt in op regels onderbetaling

infra

Rijkswaterstaat speelt in op regels onderbetaling

Rijkswaterstaat treft voorbereidingen om de nieuwe wet die moet afrekenen met onderbetaling en uitbuiting van onderaannemers te implementeren. Dat schrijft minister Schultz (infrastructuur) in een reactie op Kamervragen van PvdA’er John Kerstens over vermeende misstanden bij de verbreding van de A15.

Het bericht is een beetje opmerkelijk, omdat de Tweede Kamer zich nog moet buigen over het wetsvoorstel van minister Asscher. Op welke wijze Rijkswaterstaat inspeelt op de nieuwe regels, wordt uit de Kamerbrief niet duidelijk. Schultz schrijft wel dat Rijkswaterstaat de acties in het voorjaar met FNV Bouw zal bespreken.

Overigens is nog onduidelijk of er bij de verbreding van de A15 dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. De onderzoeken daarna lopen nog, weet de minister.

FNV Bouw meldde eind vorig jaar dat vijftig bouwvakkers die werken aan de verbreding van de A15 bij de Botlekbrug te weinig krijgen betaald.

Reageer op dit artikel