nieuws

Bouwfoto van de Dag: Onder hoogspanning

infra

Bouwfoto van de Dag: Onder hoogspanning

Dusseldorp maakt korte metten met zestien hoogspanningsmasten in Apeldoorn-Zuid. De aannemer had onder meer een 48 meter hoge kraan nodig om de portalen van de oude luchtleidingen te kunnen weghalen.

Hoogspanningsbeheerder Tennet verlaat zich hier voor het transport van de elektriciteit inmiddels op een ondergrondse kabel. Bij de vervanging is werk met werk gemaakt: Apeldoorn nam de gelegenheid te baat om ook de riolering te vervangen.

De voorbereiding van het werk nam volgens Eefje van Gorp, die voor Tennet het woord voert, ruim zeven jaar in beslag. De alternatieve kabel is volgens haar in anderhalf jaar gelegd. “Soms bijna vlak langs de voordeur van de bewoners.” Corporatie De Goede Woning bereidt nu nieuwbouw op de locatie voor.

Reageer op dit artikel