nieuws

Ontoereikende capaciteit riolering bedreigt marktstroom

infra

Ontoereikende capaciteit riolering bedreigt marktstroom

De riolering onder het H.J. van Heekplein in Enschede heeft te weinig capaciteit om het water van een extreme bui te kunnen afvoeren. Dat kan problemen geven in de aansluitkasten voor de marktstroom.

Het plein moet er mogelijk voor worden aangepakt. Aan het plein staat een warenhuis met een regenoverstort op het dak. Het teveel aan water stroomt via regenbuizen het plein op. Al dat water moet via de te krappe riolering worden afgevoerd. Op datzelfde riool is de afwatering van de verzonken verdeelkasten aangesloten. “Een constructie die we niet adviseren”, zegt Marco Ekelmans van leverancier Putkast uit Wormerveer.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels