nieuws

Tijdwinst bij bouw A2-tunnel

infra Premium

Combinatie Avenue2 heeft het laatste beton gestort voor de ruwbouw van de dubbeldekstunnel in de A2 in Maastricht. Dat is een half jaar eerder dan in de planning. Ballast Nedam en Strukton zijn daarin geslaagd door een extra tunneltrein in te zetten.

Dat de bouw soepel is verlopen, is volgens omgevingsmanager Bart Grote mede te danken aan de inzet van de zogeheten observational method. Tijdens de uitvoering zijn grondwater, verplaatsingen, stempeldrukken en andere parameters continu gemeten. Als grenswaarden werden overschreden kon de bouwwijze direct worden aangepast. Dat hoefde uiteindelijk niet, omdat de kalksteen in de bodem sterker bleek dan gedacht.

Lees meer in het artikel: Priem geeft vertrouwen bij bouw van A2-tunnel

Reageer op dit artikel