nieuws

FIEC blij met aanvaarding 300 miljardplan door Europese Raad

infra Premium

De Europese bouwfederatie FIEC is blij met de aanvaarding van het investeringsplan van Commissie-voorziter Jean-Claude Juncker door de Europese Raad van regeringsleiders.

“Dit is heel goed nieuws”, zegt FIEC-voorzitter Johan Willemen. “Dit investeringsplan gaat duidelijk de goede kant op en de bouw staat klaar met al zijn kennis en kunde.”

De FIEC is vooral blij dat Juncker’s plan zich richt op juiste prioriteiten voor hernieuwde groei in Europa, sleutelinfrastructuur voor concurrentie en aan de andere kant het midden- en kleinbedrijf voor banengroei. “Deze twee prioriteiten staan hoog op de agenda van FIEC”, aldus Willemen.

Wel is hij benieuwd hoe de selectie gaat plaatsvinden uit de lijst met 2000 projecten die de lidstaten hebben ingediend. “We zijn er echter van overtuigd dat renovatie en verbetering van bestaande infrastructuur, zowel transport als energie en digitale, als ook de bouw van ‘missing links’ moeten bovenaan de lijst komen. Dat geldt ook voor energiebesparingsprojecten aangezien die essentieel zijn het energie- en klimaatbeleid van de Unie”, vindt de FIEC-voorzitter.

Reageer op dit artikel