nieuws

Dalende inkomsten bouwvergunningen

infra Premium

Dalende inkomsten bouwvergunningen

De gemeenten verwachten volgend jaar 7 miljoen euro minder te ontvangen voor bouwvergunningen. De opbrengsten dalen met 1,8 procent tot 383 miljoen euro.

Onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek wijst uit dat de precariobelastingen met 16,4 procent zullen toenemen tot 154 miljoen euro. Het wetsvoorstel dat nutsbedrijven moet vrijstellen van de precarioheffing op ondergrondse kabels en leidingen is weliswaar de Tweede Kamer toegezegd maar nog niet van kracht. De gemeentelijke belastingen stijgen volgend jaar met 1,9 procent tot 8,8 miljard euro. De grootste posten zijn de onroerende goedbelasting (3639 miljoen), de reinigingsheffingen (1723 miljoen) en de rioolheffingen (1532 miljoen euro).

Meer cijfers over de opbrengsten uit gemeentelijke heffingen op de site van het CBS

Reageer op dit artikel