nieuws

Chaos rond renovatie van Galecopperbrug blijft uit

infra Premium

Chaos rond renovatie van Galecopperbrug blijft uit

De renovatie en versterking van de Galecopperbrug (1936) verloopt zonder grote verkeersproblemen. KWS Infra rondt nog voor de kerst de eerste helft van de werkzaamheden af.

Afgelopen maanden stonden meer files op de A12, maar chaos bleef uit op de brug waar dagelijks 200.000 voertuigen rijden. Alleen bij de Van Brienenoordbrug passeren meer auto’s. De witte werktent wordt deze week afgebroken en vanaf maandag is de brug weer volledig vrij voor verkeer. Komend voorjaar volgt echter een nieuwe periode van overlast als de Noordbrug wordt aangepakt. De uitvoering van het d&c-contract (80 miljoen euro) verloopt op rolletjes. De afgelopen maanden is strook voor strook het rijdek van de zuidelijke Galecopperbrug onderzocht, gerepareerd en voorzien van een laag hogesterktebeton. De opknapbeurt is nodig omdat de Galecopperbrug de afgelopen jaren vermoeiingsverschijnselen vertoonde door het toegenomen en steeds zwaardere verkeer. Eerder dit jaar is de Galecopperbrug al versterkt met bijna 6 miljoen kilo staal en een betonnen onderbouw langs en onder de brug. Afgelopen zomer is de brug ook al een meter opgehoogd. Vanaf volgende zomer is de gehele renovatie gereed en kan de brugweer minstens dertig jaar mee.

Reageer op dit artikel