nieuws

Bouwfoto van de Dag: Stofvrij

infra Premium

Het stationsplein van Deventer is bekend terrein voor aannemer Hegeman+ uit Nijverdal. Eerder bouwde het bedrijf er een ondergrondse fietsenstalling. De gemeente ziet op die plek graag een grotere stalling waar ruim 3700 fietsen in passen.

ProRail gaf Hegeman+ daarvoor in oktober 2013 opdracht. Hein Heun uit Enschede breekt daarvoor een deel van de bestaande stalling weg. Stofvrij, zoals opdrachtgevers dat tegenwoordig graag zien, met een waternevel. Wagenborg zette daarvoor op 24 november met een 100 tons mobiele kraan een 60 tons sloopmachine in het midden van de bestaande stalling.

Over ruim zes weken komt de kraanverhuurder de sloopmachine weer ophalen. De nieuwe stalling moet in het voorjaar van 2016 gereed zijn.

Reageer op dit artikel