nieuws

Bouwfoto van de Dag: Rioolwerk

infra

Het moerriool van Arnhem kon wel een opknapbeurt gebruiken. Het Duitse SMG brengt daarom een laag spuitbeton aan op de wand van het 2,30 meter brede en 2,00 meter hoge gemetselde riool.

De constructie van gemetselde gewelven over een stroomgoot die op een betonnen onderkant rusten, stamt uit 1860 en geldt nog steeds als de belangrijkste ader van de Arnhemse riolering. Daar dreigde de klad in te komen toen bleek dat een overmaat aan regenwater via scheuren langs de goot zand onder de steunpunten van de gewelven spoelt. Daardoor verzakt en scheurt de constructie op sommige plekken. Arnhem hoopt met het spuitbeton van SMG ergere schade te voorkomen en verwacht dat de verstevigde gewelven weer zo’n tachtig jaar mee kunnen.

Reageer op dit artikel