nieuws

Bouwfoto van de Dag: Pijlers voor nieuwe verbinding

infra Premium

Rijkswaterstaat pakt het hele traject tussen Amsterdam, Schiphol en Almere aan. Wegen worden verbreed, met een of meer rijstroken. In het kader van deze grootscheepse aanpak wordt ook een nieuwe brug gebouwd over het Amsterdam-Rijnkanaal, die de verbinding zal vormen tussen de A9 en de A1.

Deze brug bestaat eigenlijk uit drie bruggen: één richting Schiphol, één richting Almere en een wisselstrook. De brug wordt gebouwd volgens de vrije voorbouwmethode: behalve de steunpunten op beide oevers zijn er geen pijlers. Vanaf de oevers worden de delen van de brug als het ware naar elkaar toe gebouwd. Voor de pijlers wordt nu het beton gestort. De brug wordt 280 meter lang, waarvan 140 meter boven water. De verbinding moet in 2016 klaar zijn.

Reageer op dit artikel