nieuws

2014 in beeld: meest gelezen nieuwsberichten op Cobouw

infra Premium

Vandaag in de rubriek ‘2014 in beeld’ aandacht voor de vijf meest gelezen nieuwsberichten op onze site van dit jaar. Berichten die aantonen dat de bouwsector ook dit jaar weer heel wat voor zijn kiezen kreeg.

De vijf meest gelezen artikelen, in volgorde van meeste keren gelezen, zijn:

– Een bericht over De Combi Groep die in maart het faillissement aanvroeg van de holding vanwege ‘beroerde marktomstandigheden in de sector’. Later bleek dat niet de crisis, maar een riskante miljoenenlening aan zijn aandeelhouders De Combi Groep de das omdeed. Het financiële leed van De Combi was in heel ons land te voelen, aangezien het bedrijf zeven vestigingen telde verspreid over heel Nederland. 245 werknemers waren bij het faillissement betrokken. In 2012 was de renovatie- en onderhoudsspecialist nog goed voor een omzet van 89 miljoen euro.

– Het artikel ‘Een derde grootste bouwbedrijven in financiële zorgen’ waarin Jos Kroon, directeur van de bankgarantieverstrekker Nationale Borg, meldde dat van de grootste vijftig bouwbedrijven van ons land minstens een derde in een zorgelijke financiële conditie verkeert. Schokkend was dat aantal volgens hem niet meer te noemen. “Het is gewoon geworden dat er zoveel zorgenkindjes zijn.”

– De bekendmaking van BAM waarin het bouwconcern aangaf extra kostenbesparingen door te voeren na in totaal voor 75 miljoen euro aan verliezen te hebben geleden op projecten in Duitsland en Engeland. Per 1 oktober trad Nico de Vries terug als topman van Nederlands grootste bouwer. Zijn opvolger werd Rob van Wingerden, sinds 2008 deel uitmakend van het bestuur van BAM. Oud-topman De Vries keek terug op een 38-jarig dienstverband. In dezelfde maand dat De Vries aftrad, maakte het bouwconcern bekend dat bij BAM Nederland 650 volledige arbeidsplaatsen verdwijnen. 

– Op de één na laatste plaats in deze top vijf van meest gelezen nieuwsberichten op Cobouw het bericht dat Heijmans het eerste recht op de opwaardering van de N23/Westfrisiaweg heeft behouden. De opdracht van de provincie Noord-Holland op basis van best value procurement is goed voor circa 200 miljoen euro. Het betrokken tracé, met een lengte van 42 kilometer, ligt tussen Heerhugowaard en Enkhuizen. De uitvoering is voorzien vanaf medio 2015.

Rampvlucht MH17 schokte Heijmans en daarmee ook de lezers van Cobouw. Werkvoorbereider Pieter Huijbers, enkele jaren in dienst van Heijmans, behoorde tot de slachtoffers van MH17. Hij was samen met zijn vriendin Hannah Meuleman in het toestel van Malaysia Airlines voor een vakantie op weg naar het Indonesische eiland Bali.

Reageer op dit artikel