nieuws

Schadevergoeding betonvlechter A4

infra

Schadevergoeding betonvlechter A4

De Spaanse en Portugese betonvlechters die werkten aan de aanleg van de A4 tussen Delft en Schiedam krijgen achterstallig loon uitbetaald. De 130 bouwvakkers, die werkten via de Duitse detacheerder Rugovac, krijgen nabetalingen van in totaal 200.000 euro.

Dat meldt Heijmans namens het consortium A4all (VolkerWessels, Boskalis en Heijmans) aan RTLZ. De betalingen worden gedaan door Ruhl Staal, dat Rugovac had ingehuurd. Rugovac zelf weigert te betalen omdat de betonvlechters volgens het bedrijf voor een deel zwart zijn uitbetaald.

A4all besloot dit voorjaar na een intern onderzoek om de samenwerking met Rugovac te beëindigen. Nog niet alle betonvlechters hebben hun geld gekregen. Dat komt omdat van 10 procent geen bankrekening bekend is.

Heijmans was onbereikbaar voor commentaar. Osman Yildiz, bestuurder FNV Bouw, laat weten dat A4all hem telefonisch heeft bevestigd dat alles betaald is. “Ik ga binnenkort op bezoek om koffie te drinken en vragen te stellen.” De Inspectie SZW is bezig met een onderzoek naar de gang van zaken op het project.

Reageer op dit artikel