nieuws

Ruimte voor mkb-bouwers bij aanleg knooppunt Joure

infra Premium

Ruimte voor mkb-bouwers bij aanleg knooppunt Joure

Bij de aanleg van het knooppunt Joure worden nadrukkelijk ook midden- en kleinbedrijven betrokken. Dat heeft Rijkswaterstaat bekendgemaakt.

Deze week is de aanbesteding van het project van start gegaan. Aannemers kunnen zich bij Rijkswaterstaat aanmelden als geïnteresseerde voor de uitvoering van het werk. Na een selectie zullen vijf bouwbedrijven uitgenodigd worden om een concrete aanbieding te doen. In juli zal het werk worden gegund.

“We zijn blij dat de formele aankondiging van de aanleg van het knooppunt Joure een feit is”, reageert Els Grol van Rijkswaterstaat. “Het is een mooie volgende mijlpaal en het brengt de aanpak van het verkeersknooppunt weer een stapje dichterbij.”

De rotonde van Joure zal plaats gaan maken voor een ongelijkvloerse verbinding tussen de A6 en de A7 en een ongelijkvloerse aansluiting bij Joure zelf.

Volgens Grol zullen ook mkb-aannemers worden betrokken bij de uitvoering van het project. Daarbij gaat het vooral om een aantal kleinere werken, zoals de aanleg van de entree Joure en het kappen van bomen en het graven van sloten. Die projecten zullen apart worden aanbesteed.

Reageer op dit artikel