nieuws

Nevengeul creëert stadseiland

infra Premium

Tegen het decor van de spoorbrug over de Waal bij Nijmegen legt aannemerscombinatie i-Lent in het kader van het rijksproject Ruimte voor de Rivier een nevengeul aan.

Gezien vanaf de nieuwe brug De Oversteek, die de westkant van de stad verbindt met de Waalsprong aan de noordzijde van de rivier bij het dorp Lent, plaatsen Dura Vermeer en Ploegam de dijk circa 350 meter terug om ruimte te maken voor de geul. Deze biedt bij hoogwater extra capaciteit voor de waterafvoer. Tussen de binnenstad op de zuidoever en de Waalsprong ontstaat bovendien een langgerekt stadseiland. Het eiland, waarop naast natuurontwikkeling ook ruimte is voor recreatie en activiteiten, wordt toegankelijk gemaakt via twee bruggen. Eén ervan, de Citadelbrug, is op de foto in aanbouw.

Reageer op dit artikel