nieuws

Minder schade vervoerders door afname obstakels

infra Premium

Uitbreiding van het wegennet kan de economische schade die vervoerders oplopen met tientallen miljoenen euro’s per jaar terugbrengen. Het meerjarige investeringsprogramma voor de weginfrastructuur, het MIRT, voldoet niet.

Dat blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO. De bevindingen zijn gebaseerd op TNO-onderzoek uit de jaren 2009-2013. Dat maakt duidelijk dat door het oplossen van obstakels de schade van vervoerders en verladers sterk omlaag is gebracht. Op het traject knooppunt Holendrecht – knooppunt Oudenrijn, bijvoorbeeld, bedroeg de schade in 2009 19,3 miljoen euro. Nadat de situatie was verbeterd, resteerde in 2013 een schadepost van 2,8 miljoen euro. Dat wil zeggen een voordelig verschil van 85 procent.

Reageer op dit artikel