nieuws

Heijmans en Ballast Nedam hebben Gaasperdammerweg financieel rond

infra Premium

Ballast Nedam, Heijmans, Fluor en 3i Infrastructure (IXAS Zuid-Oost) hebben definitieve afspraken met een consortium van banken gemaakt voor het pps-project A9 Gaasperdammerweg. Dat melden de beide bouwbedrijven.

Met deze zogenoemde financial close is de financiering voor het project zeker gesteld. A9 Gaasperdammerweg is het derde traject van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

De opdracht omvat zowel het ontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud gedurende een periode van 20 jaar als ook de financiering van de bestaande en nieuwe infrastructuur op de A9 tussen Diemen en Holendrecht. Het project heeft een totale nominale projectomvang van ongeveer 700 miljoen euro.

De financiering bestaat uit een deel vreemd vermogen en een deel eigen vermogen. Het vreemd vermogen, van 140 miljoen euro kortlopende lening en de helft van circa 410 miljoen euro langlopende lening, is beschikbaar gesteld door BNG Bank, DZ BANK, ING, KBC, SMBC en Société Générale.

De Europese Investeringsbank heeft de andere helft van de langlopende lening beschikbaar gesteld. Het eigen vermogen wordt ingebracht door de vier aandeelhouders van IXAS Zuid-Oost, elk met een gelijk aandeel.

Reageer op dit artikel