nieuws

Geramde brug door fout total loss

infra Premium

Het bewegende deel van de Borgbrug in het Eemskanaal is total loss. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Noord-Nederland.

Op de mistige woensdagavond botste een binnenvaartschip tegen de brug aan die toen gesloten was voor schepen. “Het is een vergissing van de schipper”, verklaart Rijkswaterstaat. “Die dacht dat hij al bij een brug was waar hij wel onderdoor kon. Had hij zich aangemeld, dan hadden we de brug geopend en was er niets gebeurd.”

Rijkswaterstaat laat het bewegende deel dat 50 centimeter omhoog is gekomen verwijderen, zodat gestrande schepen hun route kunnen vervolgen. Wie de brug gaat repareren, is nog niet bekend. Hoe het met de fundering is gesteld, is ook nog onduidelijk. Duikers hebben de situatie onder water al wel geïnspecteerd.

Reageer op dit artikel