nieuws

Boskalis: Spoorbrug eenvoudig te herstellen

infra Premium

Boskalis denkt op vrij eenvoudige wijze de spoorbrug over het nieuwe Máximakanaal bij Rosmalen te kunnen herstellen. Dat zegt een woordvoerder van Boskalis. Bij het storten van het beton is enkele jaren geleden iets misgegaan.

De aannemer gaat hierover op korte termijn in overleg met opdrachtgever Prorail en kwalificeert het probleem als ‘een storm in een glas water’. De spoorbeheerder en Rijkswaterstaat maakten donderdagochtend bekend dat zij hadden geconstateerd dat de brug aan één zijde 4 centimeter te laag is uitgevoerd. De aannemer is verzocht met een oplossing te komen.

Om het scheepvaartverkeer, dat vanaf 19 december gebruik maakt van het kanaal, voldoende hoogte te garanderen, verlaagt Rijkswaterstaat tijdelijk het waterpeil. Vandaag is het kanaal op de Zuid-Willemsvaart aangesloten door de laatste dam weg te graven. Met de ingebruikname van het kanaal, die als een bypass fungeert, hoeven de schepen niet meer door het centrum van Den Bosch te varen.

Reageer op dit artikel