nieuws

Uitbreiding van waterzuivering

infra Premium

Uitbreiding van waterzuivering

De capaciteit van de rioolwaterzuivering in Numansdorp wordt met 35 procent uitgebreid. Dat maakt waterschap Hollandse Delta bekend.

Tot de werkzaamheden behoren de bouw van een nabezinktank en slibgemalen. Verder staat een aanpassing van de slibopslag op stapel en wordt de elektronische installatie vernieuwd. De bestaande rioolwaterzuivering heeft een capaciteit van 810.000 liter per uur. Dit is te weinig om de toekomstige groei van het afvalwater op te vangen. Daarom wordt de capaciteit opgevoerd naar 1.100.000 liter per uur. Momenteel zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang. Het project wordt volgend jaar november afgerond. De rioolwaterzuivering zuivert het riool- en afvalwater van onder meer de gemeenten Comstrijen en Zuid-Beijerland.

Reageer op dit artikel