nieuws

Rutte: ‘Extra inframiljarden reserveren heeft risico’s’

infra Premium

Rutte: ‘Extra inframiljarden reserveren heeft risico’s’

Minister-president Rutte is benieuwd naar het plan van PvdA’er Samsom om miljarden euro’s extra voor infrastructuur opzij te zetten. Tegelijkertijd ziet het er nog niet heel hoopvol uit voor de bouwsector. “Ik zie wel een paar risico”, zei Rutte vanmiddag voor het Binnenhof tegen Cobouw.

Samsom verklaarde woensdag dat hij de bouwsector een extra duwtje in de rug wil geven. Hij wil vooral proberen investeringen van het Rijk in infrastructuurprojecten naar voren te halen. Omdat de infrapot tot 2028 nagenoeg leeg is, opperde de fractievoorzitter van de PvdA het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) te verlengen tot 2040. Dan is ineens weer heel veel mogelijk.

De VVD en het CDA plaatsten grote kanttekeningen bij het voorstel van Samsom. Ook minister-president Rutte heeft zo zijn bedenkingen. “Ik ga eerst kijken wat hij precies heeft gezegd. Maar ik zie wel een paar risico’s. Als je dit doet ga je voor een lange tijd nieuwe verplichtingen aan. ”Rutte wilde niet ingaan op de vraag hoe haalbaar het plan is.

De PvdA wil het voorstel tijdens de behandeling van het MIRT binnenkort inbrengen.

Reageer op dit artikel