nieuws

Perrondeel Tilburg stortte in bij sloop

infra Premium

Perrondeel Tilburg stortte in bij sloop

Het betonnen perrondeel van het station Tilburg dat zaterdagavond naar beneden stortte, moest afgelopen weekeinde sowieso worden verwijderd in verband met de aanleg van de Willem II-passage. Een werknemer van Loomans Groep was op het dek aan het boren en zagen.

“De werknemer is op de boormachine gevallen en heeft botbreuken opgelopen”, aldus een woordvoerster van Loomans Groep uit Eindhoven. Zij bevestigt dat het werk werd uitgevoerd op aanwijzingen van een onderaannemer van hoofdaannemer Besix.

Volgens René Vegter, voorlichter van opdrachtgever ProRail, had het deel van het perron gecontroleerd gesloopt moeten worden. “Vanwege onderzoek heeft het werk even stilgelegen, maar daarna is het beton alsnog weggehaald. We zijn nu weer volop bezig met de uitvoering van de passages. Vanmiddag worden de tunneldelen ingeschoven”, aldus Vegter maandag.

Het project omvat een 42 meter brede passage onder het stationsgebouw en een 13 meter brede fiets- en voetgangerstunnel, de Willem II-passage, 300 meter verderop. Het ingestorte perrondeel was niet in gebruik.

Reageer op dit artikel